[Bilde: Logo liten] Daimona | Orientalsk dans | Aktuelle kurs | Lenker | Basar |
linje
Hovedsiden

Daimona

O r i e n t a l s k  d a n s
Introduksjon
Terminologi
Stilarter
Musikk
Bøker, CD'er & DVD'er
Bøker
DVD'er

Lenker

Basar

Gjestebok

 

DVD-omtaler

linje

Det finnes ulike typer DVD'er. Noen fokuserer på innlæring av teknikk, andre koreografier og atter andre er rene oppvisnings-DVDer.

Dette er mine subjektive omtaler av ulike DVD'er som har kommet meg i hende (de fleste er kjøpt, noen få er lånt). De er sett på både pc og DVD-spiller koblet til en TV.

Klikk på bildene for å se de ulike omtalene. Hvis bildet ikke er klikkbart er det ennå ikke skrevet en omtale.

Instruksjons-DVDer

Av en instruksjons-DVD forventer jeg at menyene er ryddig og enkelt satt opp og det skal være lett å bla frem og tilbake om man trenger repetisjon av de enkelte bevegelsene. Videre forventer jeg at bevegelsene er logisk gruppert i forhold til hverandre, godt forklart og at filmingen er mest mulig hensiktsmessig i forhold til bevegelsen som er illustrert. Selvfølgelig bør både lyd- og bildekvalitet være best mulig. Det er en fordel om bevegelsene settes sammen i kombinasjoner og/eller en kort koreografi og ikke bare at man demonstrerer kjapt hvordan de kan se ut, men kombinasjoner/koreografi er intet krav.

Jeg ønsker verken å kritisere andre danseres syn på teknikk (det finnes ingen endelig sannhet) eller danseferdigheter og -uttrykk, men prøver å se objektivt på det som instrueres, måten det instrueres på og det tekniske. Jeg håper at det jeg skriver i omtalene kan være til nytte for de som er på jakt etter instruksjons-DVDer ved å peke på ting jeg liker og ikke liker.

Oppvisnings-DVDer og dokumentarer

I likhet med instruksjons-DVDer forventer jeg at det tekniske er på plass: Menyene skal være ryddige og enkelt satt opp slik at man lett kan hoppe fra innslag til innslag. Selvfølgelig bør både lyd- og bildekvalitet være best mulig, og produksjonen bør fremstå som profesjonell for å best mulig karakter av meg. Jeg foretrekker også at innslagene er tagget med metadata som navn på musikk/komponist/artist og koreograf (om det er andre enn danseren selv) og stilart er med. Og selvsagt bør heller ikke dansen glemmes.. ;-)

linje
Denne siden er sett 119195 ganger etter 15. november 2003.
Sist endret av Daimona 1970-01-01 00:00.